Liesbeth Simons

Cultuurschakel - Adviseur Cultuurbeoefening en projectleider Geld voor je Kunst

Liesbeth Simons werkt als Adviseur Cultuurbeoefening en projectleider Geld voor je Kunst bij Cultuurschakel in Den Haag. 

Wat doe je naast je bovengenoemde werk? Naast mijn werk bij CultuurSchakel, organiseer ik ook elk jaar een onderdeel van de Culturele Spelen (Festival de Betovering). Hier hopen wij een brug te slaan tussen kunst in de klas en kunst in de vrije tijd.

Wat denk jij dat je collega's het leukst aan jou vinden? Mijn collega's vinden het leukst aan mij dat ik graag ruimte maak om iemand te helpen, betrouwbaar en gedreven ben en altijd in ben voor een goed gesprek of wat gezelligheid.

Wat is het meest bijzondere wat jij in de cultuursector hebt meegemaakt? De emotie op het gezicht van iemand die is geraakt door een kunstwerk of voorstelling. Of de realisatie dat een plek, historisch stuk of oud kunstwerk zo veel verschillende tijden en omgevingen heeft gekend, zo veel heeft meegemaakt. Je kan het soms bijna voelen!

Wat is jouw favoriete cultuurbezoek? Ik heb geen favoriet als het om cultuurbezoek gaat. Ik bezoek graag veel verschillende voorstellingen, tentoonstellingen, concerten en festivals. Ik voel mij thuis in de Koninklijke Schouwburg en ga graag naar een feestje of concert in het Paard of Paradiso. Ik ga al jaren naar Psy Fi in de zomer, waar veel kunstvormen samenkomen in een festival. Voor musea zoek ik de leuke tentoonstellingen op. Ik heb o.a. geschiedenis gestudeerd en houd ook erg van historische musea. Ik reis graag en ben dan natuurlijk ook altijd benieuwd naar de cultuur en de manier waarop zij met kunst en cultuur omgaan op de plek die ik bezoek.

Liesbeth op LinkedIn

Updates? Check onze social kanalen
De Haagse CultuurAcademie is powered by: