Home > Doe mee als deelnemer

Hoe kan ik meedoen met de Haagse CultuurAcademie?

Tot uiterlijk 30 juni a.s. was het mogelijk je aan te melden voor de najaarseditie, die in september 2021 start. De programmering hangt nauw samen met het actuele cultuuraanbod. Wil je weten hoe het is om deel te nemen aan de Haagse CultuurAcademie? Lees dan bij Verhalen en ervaringen over de young professionals die jou voorgingen. 

Ja, ik wil meedoen!

Ben jij een young professional (22-35 jaar) die vanaf september 2021 graag:

  1. het aanbod ervaart van verschillende Haagse culturele instellingen, en daarover in gesprek gaat met staf, directies en beleidsmakers
  2. de mogelijkheid krijgt om met collega's uit andere organisaties ervaringen en perspectieven te delen over onder andere culturele diversiteit en inclusiviteit
  3. aansluiting wilt op een (landelijk) netwerk van instellingen en mensen die culturele diversiteit en inclusiviteit op de agenda hebben staan

Dan is de Haagse CultuurAcademie voor jou! Voor dit unieke programma komen wij graag in contact met deelnemers:

  1. tussen de 22 en 35 jaar, die werken in de Haagse cultuursector of graag daarin willen werken
  2. die een actieve betrokkenheid hebben bij kunst en cultuur,
  3. met ambitie en drive om een breder perspectief van de Haagse cultuursector te krijgen en geven
  4. door met een eigen inhoudelijke, actieve bijdrage en tijd te investeren in het programma.

Gezien de bevolkingssamenstelling van Den Haag, streven we naar een groep waarvan een deel bicultureel is. Zodat we er via de werkvloer aan kunnen bijdragen dat het Haagse cultuuraanbod meer een afspiegeling wordt van de bewoners.

De Haagse CultuurAcademie ontvangt (financiële) ondersteuning van de gemeente Den Haag en culturele organisaties. Zonder deze ondersteuning is het niet mogelijk deze kennismaking met en gang door de Haagse culturele sector te ontwikkelen. Het blijft echter noodzakelijk een deelname fee te vragen aan de deelnemers, die we voor deze lichting vooralsnog op €250,- kunnen stellen. De kennis, ervaringen en het netwerk kan je weer mee terugnemen naar je huidige werk- of opdrachtgever, wij raden daarom aan de mogelijkheden van een bijdrage vanuit je organisatie te bespreken.

Nieuwsgierig geworden en wil je je aanmelden voor de lichting van september 2021? Mail je CV en waarom je wil deelnemen naar lisa[at]haagsecultuuracademie.nl

De projectleider neemt na je aanmelding contact met je op voor het inplannen van een kennismaking. Wees snel, want we hebben maar 20 plekken! Gezien de bevolkingssamenstelling van Den Haag, streven we naar een groep deelnemers waarvan een deel een tweede cultuur inbrengt.

Ben je geinteresseerd en heb je nog vragen over de planning, de werksessies of de deelname fee? Mail Lisa gerust op lisa[at]haagsecultuuracademie.nl of neem via onderstaande button contact met ons op! 

Neem contact op

Alvast een inkijkje in hoe het programma afgelopen editie was? Bekijk dan ons beeldverslag. Inmiddels hebben we al 2 edities achter de rug, waarmee we tot december 2020 werksessies op wisselende locaties beleefden.

Ook meedoen met de Haagse CultuurAcademie?
Neem direct contact op
De Haagse CultuurAcademie is powered by: