Home > Verhalen en ervaringen > Werksessie: The art of hiphop bij Stichting Aight

Werksessie: The art of hiphop bij Stichting Aight

Op 14 december 2018 brak de laatste werksessie aan.

Op verzoek van de HCA-ers dit keer niet bij een 'klassieke' Haagse culturele instelling zoals museum of theater, maar juist bij een organisatie gespecialiseerd in wat de hiphop legacy aan cultureel Den Haag te bieden heeft: Stichting Aight.

Aight verzorgt cursussen, workshops & masterclasses zoals breakdance, dj, graffiti, beatcreation en rap. Hier krijgen cursisten de kans om hun talenten te laten zien, te ontplooien en naar een hoger plan te tillen. Hiermee is Aight een belangrijke schakel in de Haagse talentontwikkelingsketen!

Peter Oostinga, een van de oprichters in 2003, vertelde over ontstaan en ontwikkeling van Stichting Aight tot een instelling die inmiddels voor een tweede periode in het Haagse Kunstenplan is opgenomen en ontdekt is door de "gevestigde" instellingen. Inmiddels staat onder andere een samenwerking met het Residentie Orkest op stapel.

Na een presentatieworkshop van rapper Mekki schoof Joan Biekman aan die als adviseur cultuurparticipatie Laak en Escamp bij CultuurSchakel vooral de nadruk legde op het belang van meer podia voor jonge urban makers in Den Haag.
Als adviseur Urban heeft Joan een maandelijks GUAP-overleg (General Urban Arts Platform) met - momenteel 14 - aanbieders die zich bezighouden met Hiphop en Urban muziek om de activiteiten op elkaar af te stemmen en om kennis te delen.

Updates? Check onze social kanalen
De Haagse CultuurAcademie is powered by: