Home > Verhalen en ervaringen > Werksessie: Sneak peek @Language is the only ho...

Werksessie: Sneak peek @Language is the only homeland (NEST)

Na een zinderende zomer startte de HCA op 7 september 2018 met een werksessie bij NEST, ruimte voor kunst.

Artistiek directeur Heske ten Cate vertelde over het beleid van NEST dat zich in de komende tijd meer gaat richten buiten het gebouw, op de buurt en de stad. Manon Braat, curator van start of the season tentoonstelling Language is the only homeland, verzorgde een preview van deze fascinerende groepstentoonstelling die kijkt naar sociale, culturele en politieke implicaties van taal - taal die iemand kiest te spreken, wordt gedwongen te spreken of juist niet kan spreken. Beeldend kunstenaars Moffat Takadiwa (Zimbabwe) en Tintin Wulia (Indonesië) vertelden over hun werk, terwijl de Iraanse Parastou Forouhar de toegangspoort naar NEST kalligrafeerde.  

Deze werksessie werd opgevolgd op zaterdag 29 september 2018. Toen reflecteerde HCA publiekelijk op de thematiek van Language is the only homeland en over wat het betekent om meertalig te zijn in Den Haag. Meer over de HCA-presentaties lees je hier!

Tijdens een afsluitende maaltijd evalueerden de deelnemers deze middag en de werksessies tot nu toe. Projectleider en adviseur ontvingen waardevolle feedback, zoals het idee om voorafgaand aan een werksessie een half uur eerder bij elkaar te komen. Zo gaven de deelnemers aan dat de werksessies veel losmaakten en dat ze tijd nodig hadden om de ervaringen te laten bezinken. En ze daar dan graag op een volgende bijeenkomst over wilden praten.

Updates? Check onze social kanalen
De Haagse CultuurAcademie is powered by: