Home > Verhalen en ervaringen > Werksessie: Reflectie en fashion tijdens de Haa...

Werksessie: Reflectie en fashion tijdens de Haagse Museumnacht

Deze sessies vonden plaats op 9 en 15 oktober 2021 in het Kunstmuseum. We bezochten de tentoonstelling 'Global wardrobe' en in het 2de deel konden wij het gesprek aan over de gedachten achter deze tentoonstelling.

Fashion in het Kunstmuseum -
'Global Wardrobe'

De werksessie bij het Kunstmuseum bestond uit een bezoek aan 'Global Wardrobe' tijdens de Haagse Museumnacht en - de week erop - een diepgaande kijk achter de schermen van de totstandkoming. De onderlinge reflectie op de tentoonstelling maakte veel los bij de HCA-ers. Zo werd het fenomeen 'cultural appropriation' lustig besproken.

De inzichten konden de deelnemers bespreken tijdens deel 2 van de werksessie waar Paul Broekhoff, Jolanda van Zijl en Zaida Bouwmeester HCA tegemoet traden met een warm welkom en enthousiaste expertisedeling. Denk aan verschillende dimensies van inclusie, zoals fysiek of sociaal-economisch. En wat blijken er veel factoren van invloed te zijn op bijvoorbeeld de titelkeuze van een tentoonstelling! Deze bewustwording is van grote waarde, want als bezoeker of collega uit het veld zijn de vele facetten die de totstandkoming van een tentoonstelling rijk is, niet altijd evident. Zo wordt het oor te luister gelegd bij focusgroepen, collega’s en de Raad van Advies van het Kunstmuseum. Leuk detail: Deze kersverse Raad was vorige editie een werksessiethema! Met genoeg stof tot nadenken sloot HCA na een gezellige aftertalk de deuren van het Kunstmuseum.   

Updates? Check onze social kanalen
De Haagse CultuurAcademie is powered by: