Home > Verhalen en ervaringen > Werksessie: Over mooie samenwerkingen en Haags...

Werksessie: Over mooie samenwerkingen en Haags talent in de danswereld

Tijdens deze werksessie op 25 november 2021 kregen wij vanuit Korzo een inkijkje op het danstalent dat Den Haag rijk is en hoe zij hen ondersteunen.

De 'Future heroes' van Korzo en het Nederlands Danstheater

Net op tijd konden wij tijdens werksessie 3 nog genieten van een dansvoorstelling in Korzo. Jeanine Roersma en Joelle Raus ontvingen HCA hartelijk met een ontdekkingsreis door het pand. Nou ja, eigenlijk 3 verschillende panden samengevoegd, waaronder een kerk! De bijzondere details zijn nog goed zichtbaar.

Korzo en het Nederlands Danstheater (NDT) werken samen in het traject 'Here we live and now'. Hiermee stellen zij beginnend Haagse talent in staat een volgende stap op hun makerspad te zetten, met coaching die specifiek gericht is op de behoefte van de makers. Ook is dit een mooi voorbeeld van hoe de verschillende soorten publiek die beide culturele instellingen aantrekken toch samengebracht kunnen worden. Goed doordachte programmalijnen zoals 'future heroes' en ‘roots & identity’ als kader voor de medewerkers, ondersteunen een inclusieve communicatie die van groot belang is om dit te realiseren.

Als afsluiting bewonderde HCA het resultaat van dit Haagse traject in de 3 schitterende stukken die samen de voorstelling 'Here we live and now' vormden.

Zowel Korzo als het NDT, beiden oerhaags, hebben een plek in de Nederlandse culturele Basisinfrastructuur.
De ontwikkelinstellingsfunctie van Korzo en het dansgezelschap complementeren elkaar daarmee ook in een nationale context. 

Updates? Check onze social kanalen
De Haagse CultuurAcademie is powered by: