Home > Verhalen en ervaringen > Werksessie: Over Feest aan Zee!

Werksessie: Over Feest aan Zee!

11 september 2018 was HCA aan het werk in het Zuiderstrandtheater waar een gesprek plaatsvond met Henk Scholten, intendant Feest aan Zee, én directeur van het Zuiderstrandtheater.

Hij vertelde over het groots opgezette stadsfeest en benadrukte dat Feest aan Zee een stadsprogramma is waarbij naast toeristen ook de inwoners van Scheveningen en van de rest van de stad doelgroepen en actieve deelnemers zijn. De aanleiding voor het Feest aan Zee was dat dat 200 jaar geleden Jacob Pronk het eerste badhuis stichtte. 

De vraag of de bedoeling goed uit de verf is gekomen werd kritisch besproken, evenals de vele voordelen maar ook nadelen die kleven aan het inzetten van kunst en cultuur als onderdeel van evenementenbeleid en citymarketing. Aansluitend waren we te gast bij de voorstelling Scheveningse kuren, een vrolijke voorstelling over founding father Jacob Pronk én hoe het daarna verder ging met Scheveningen. Met een Caraïbische inbreng, mogelijk om een breder en diverser publiek te trekken. Helaas was dat deze voorstelling niet terug te zien in de zaal. Daarover spraken de deelnemers onder meer in een meet-up met Rick Schoonbeek, enthousiast dirigent van Kwekers in de Kunst.

Updates? Check onze social kanalen
De Haagse CultuurAcademie is powered by: