Home > Verhalen en ervaringen > Werksessie: Over een depot, zee op zaal en een...

Werksessie: Over een depot, zee op zaal en een casus

De tweede werksessie speelde zich af in het Gemeentemuseum. Waar de deelnemers een kijkje kregen achter de schermen en een case voorgeschoteld kregen.

Adjunct-directeur Hans Buurman ontving op 11 juli 2018 de groep in de aula voor een inleiding over positie, functie en missie van het museum, waarbij de toekomst (de Escher collectie in de Amerikaanse Ambassade) niet werd overgeslagen. Daarna volgde een rondgang door het depot en een kijk achter de schermen van modetentoonstelling Femmes Fatales die pas in november te zien is. We spraken met conservator Laura Stamps die de laatste hand legde aan de tentoonstelling Aan Zee en kregen een inleiding op de tentoonstelling De Haagse School op Scheveningen.

De werksessie eindigde met een casus. Anne de Haij, strategisch adviseur en projectleider Glans en Geluk, kunst uit de wereld van de Islam, vroeg de groep terug te komen in het najaar om feedback te geven op deze tentoonstelling. Glans en Geluk wordt samengesteld uit de eigen collectie toegepaste Islamitische kunst en probeert dat op een toegankelijke manier te doen door bijdragen van schrijvers, koks en muzikanten aan deze tentoonstelling op basis van hun keuze uit die collectie. De middag werd zomers afgesloten op het museumstrand van het Fotomuseum.  

Updates? Check onze social kanalen
De Haagse CultuurAcademie is powered by: