Home > Verhalen en ervaringen > Werksessie: Interactief de hersenen kraken tijd...

Werksessie: Interactief de hersenen kraken tijdens deze klankbordmiddag

Op 11 december 2021 mochten wij een bezoek brengen aan mediamuseum Beeld en Geluid in Den Haag. Daar kregen we een rondleiding en werden de deelnemers flink uitgedaagd.

Klankborden in Beeld & Geluid Den Haag


Tijdens de lunch blikte HCA terug en vooruit op het programma. Een waardevol moment in het proces om met de deelnemers uit te wisselen hoe zij dit leer-netwerkprogramma ervaren. Na het uitwisselen van positive vibes startte onze werksessie met zakelijk directeur Sarah Jane Earle.

Als inleiding een tour door het mediamuseum, waarbij het interactieve karakter in het oog springt. Bezoekers worden vooral via het doen naar het denken geleid! Sarah Jane trakteerde HCA op historische feiten over de start van het gebouw als 19e eeuws warenhuis. We eindigden op de verdieping gewijd aan Haagse iconen, waar je zelfs je Haagse accent kan oefenen!

In het tweede deel bedachten de deelnemers in subgroepen contextprogrammering rondom de tentoonstellingen; voor elk wat wils, want per verdieping is er een hoofdthema. De hamvraag was hoe een brug te slaan tussen deze tentoonstelling en een zelfgekozen publiek. Met de mogelijkheid om in het proces te sparren met Sarah-Jane en Tjeerd de Boer (hoofd programmering & ontwikkeling). 
Tijdens de afsluitende pitch deelden de HCA-ers hun professionele invalshoek, waar Beeld en Geluid feedback op gaf en frisse inspiratie uit kon putten. Een mooie klankbordmiddag over en weer dus!

 
Updates? Check onze social kanalen
De Haagse CultuurAcademie is powered by: