Home > Verhalen en ervaringen > Werksessie: Het OCC een podium van voor en door...

Werksessie: Het OCC een podium van voor en door de stad?

Op 11 november 2018 kwam de Haagse CultuurAcademie bijeen in het Migratie Museum voor een gesprek met de toekomstige bewoners van het Onderwijs- en Cultuur Complex aan het Haagse Spui (OCC).

Hoe staan de zaken ervoor ruim een jaar na het formuleren van een gezamenlijk Visiedocument door het Koninklijk Conservatorium, Nederlands Dans Theater, Zuiderstrandtheater en Residentie Orkest?

Als opwarmer ging gespreksleider Ricci Scheldwacht met de groep in op de beeldvorming over de toekomstige bewoners, die van tevoren onder de HCA-ers was geïnventariseerd. Welk imago heeft bijvoorbeeld het Koninklijk Conservatorium of het Nederlands Dans Theater, en hoe beïnvloedt dit de kansen van OCC om daadwerkelijk een podium voor en door de stad te worden? Na een toelichting van Janine Dijkmeijer, Henk van der Meulen, Joost Heijthuisen en Miranda van Drie over de vorderingen sinds de publicatie van het Visiedocument ontwikkelde het gesprek zich verder: hoe kunnen de OCC-ambities om “een podium van de stad, voor de stad en door de stad” invulling krijgen? Daarover werd volop uitgewisseld met HCA: denk bijvoorbeeld aan verbinding en uitwisseling met de Haagse Cultuurankers en achterban. Maar ook: geef voldoende - ook startende- professionals van verschillende achtergronden een plek in het complex, zodat de Haagse bewoners zich kunnen herkennen.
Na de borrel en onder de belofte van een OCC virtual reality tour bij het Nederlands Dans Theater in 2019 verlieten de directies en stadsprogrammeur het gezelschap. Wij danken Miranda, Henk, Janine en Joost voor hun betrokkenheid!

Updates? Check onze social kanalen
De Haagse CultuurAcademie is powered by: