Home > Verhalen en ervaringen > Werksessie: Het nieuwste Cultuuranker van Den H...

Werksessie: Het nieuwste Cultuuranker van Den Haag verrast met een transparant verhaal en mooie visie

Op 22 januari 2022 gingen we langs bij het nieuwste Cultuuranker van Den Haag waar we een verhaal vol passie kregen over de route daarnaartoe

Podium NOORD is rising up

Als eerste werksessie in 2022 bezocht HCA het kersverse cultuuranker Podium NOORD. Tevens konden de deelnemers hun slotpresentaties voorbereiden.

Na een tour door het Diamant College, zetel en samenwerkingspartner van Podium NOORD gaf directeur Elly Hajian een inkijk in het proces van de afgelopen jaren: uitdagingen, inzichten én successen. Dit cultuuranker is zoals bedoeld echt gericht op de wijk; er wordt er veel samengewerkt met bewoners om te verbinden, en ontmoeting te stimuleren (vraaggestuurde aanpak). In de lockdown-periode hebben zij toch een aantal mooie projecten kunnen opzetten. Een voorbeeld daarvan is de maandelijkse "Power Stage", waarbij HCA-er Djadi Loose interessante en getalenteerde vrouwen uit Haagse Hout interviewt. Zo weet zij de grote zaal van Podium NOORD om te toveren tot een vertrouwelijke gesprekssetting waarin ook wijkbewoners "mee-interviewen"!

Dat ze in een school zitten is soms passen en meten, maar brengt een waardevolle samenwerking op educatiegebied. Denken in mogelijkheden is het devies!
Updates? Check onze social kanalen
De Haagse CultuurAcademie is powered by: