Home > Verhalen en ervaringen > Werksessie: Een podium voor en door stad, part II?

Werksessie: Een podium voor en door stad, part II?

Nu het machtige gebouw van Amare klaar is konden wij op 5 november 2021 op bezoek en in gesprek over nieuwe hotspot die Den Haag rijk is.

Amare: culturele hotspot én huis voor en door de stad?! 

Nog voor de volledige opening van Amare eind november kreeg de Haagse CultuurAcademie een kijkje in de keuken. De maquette van dit gebouw was het startpunt van een rondleiding van HCA-alumnus Mike Kokken met interessante wist-je-datjes.

Zo is een deel van Amare bedoeld als openbare ruimte, publiek toegankelijk dus voor heel de stad! Ook zagen we dat overal aan is gedacht bij het bouwen van deze culturele reus; zo zijn sommige muren schuin gebouwd om de akoestiek ten goede te komen. Dit is ook wel nodig met de vier bewoners van het gebouw, die elk hun eigen historie en signatuur hebben. In de eerste editie van HCA gingen we al met hen in 
gesprek
Amare's stadsprogrammeur Joost Heijthuijsen ging tot slot met HCA in gesprek over de wens toegankelijk te zijn voor iedereen uit Den Haag; welke plannen zijn er, hoe zijn deze geëvolueerd sinds het initiële OCC 
visiedocument en wat is eigenlijk haalbaar? Vanaf welk ambitieniveau is het realistisch een beroep te doen op de infrastructuur van Amare? Als afsluiting van een pittig gesprek deden we een drankje aan een van de vele gastvrije barren die Amare rijk is en kon HCA met een gevuld hoofd weer op huis aan.

Updates? Check onze social kanalen
De Haagse CultuurAcademie is powered by: