Home > Verhalen en ervaringen > Tweede lichting Haagse CultuurAcademie van start!

Tweede lichting Haagse CultuurAcademie van start!

Het Koorenhuis en Gemeente Den Haag boden maandag 25 november locaties aan voor de officiële kick-off van de Haagse CultuurAcademie 2.0

Op 25 november 2019 startte HCA 2.0 in het Koorenhuis met een besloten kennismaking onder leiding van Umar Mirza. Veertien gemotiveerde jonge mensen met verschillende rollen in de cultuursector, verschillende opleidingen en culturele achtergrond stonden enthousiast in de startblokken om in seizoen 2019/2020 met elkaar en Haagse culturele instellingen een netwerk te vormen. Evenals in de vorige editie komen de werksessies tot stand volgens de vier pijlers waarop HCA rust: verbinden, ervaren, reflecteren en verdiepen. 

Na een krachtige eerste kennismaking werd de groep ontvangen door Robert van Asten, wethouder Cultuur in de Haagse Raadzaal. De groep stelde zich voor, de wethouder sprak lovende woorden, adviseur Sylvia Dornseiffer blikte terug op de aanbevelingen van de eerste groep HCA-ers. Tot slot droeg Ryanne Kelly, deelneemster van het eerste uur, haar spoken word Si un dia voor in het Papiaments. Het ijs was toen echt gebroken en het bleef nog lang gezellig in het IJspaleis.
 
HCA dankt het Koorenhuis en Gemeente Den Haag voor het faciliteren van de kennismaking en de feestelijke kick off, nieuwe en oude deelnemers, vertegenwoordigers van culturele instellingen en alle andere betrokkenen voor hun aanwezigheid op 25 november.

Updates? Check onze social kanalen
De Haagse CultuurAcademie is powered by: