Home > Verhalen en ervaringen > Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief april 2022

De april nieuwsbrief gemist? Je leest hem hier terug!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief 11 april 2022

 

 

Vers in 2022 kwam voor de Haagse CultuurAcademie (HCA) deelnemers het culturele seizoen tot een afronding.
In deze Lentenieuwsbrief meer over hun laatste bijeenkomsten, de verrijking van de Young professionals galerij met een nieuwe lichting deelnemers, en wat HCA hen voor waarde heeft gebracht.

 

Podium NOORD is rising up

Als eerste werksessie in 2022 bezocht HCA het kersverse cultuuranker Podium NOORD. Tevens konden de deelnemers hun slotpresentaties voorbereiden.

Na een tour door het Diamant College, zetel en samenwerkingspartner van Podium NOORD gaf directeur Elly Hajian een inkijk in het proces van de afgelopen jaren: uitdagingen, inzichten én successen. Dit cultuuranker is zoals bedoeld echt gericht op de wijk; er wordt er veel samengewerkt met bewoners om te verbinden, en ontmoeting te stimuleren (vraaggestuurde aanpak). In de lockdown-periode hebben zij toch een aantal mooie projecten kunnen opzetten. Een voorbeeld daarvan is de maandelijkse "Power Stage", waarbij HCA-er Djadi Loose interessante en getalenteerde vrouwen uit Haagse Hout interviewt. Zo weet zij de grote zaal van Podium NOORD om te toveren tot een vertrouwelijke gesprekssetting waarin ook wijkbewoners "mee-interviewen"!

Dat ze in een school zitten is soms passen en meten, maar brengt een waardevolle samenwerking op educatiegebied. Denken in mogelijkheden is het devies!
 

Art from the streets?

De laatste reguliere werksessie in het programma, op de locatie van het Haags Hiphopcentrum, was een co-creatie van het Mauritshuis en The Hague Street Art. Net als de lustrumprogrammering van 200 jaar Mauritshuis!

Aan de hand van deze casus kreeg HCA een inkijk in wat er van beide kanten nodig is voor een prettige en vruchtbare samenwerking. Belangrijke ingredienten blijken vertrouwen, inlevingsvermogen en het respecteren van elkaars rollen. Zo komt de expertise van alle samenwerkingspartners het beste tot zijn recht!
De HCA-ers wisselden tot slot met deze gastorganisaties uit over hun eigen ervaringen met methodes en tools voor meerstemmig programmeren. Wat zijn de "do's & don'ts"? Dit leverde weer meer bewustzijn op over hoe lastig, maar wel lonend het soms in de praktijk kan zijn.

HCA kijkt uit naar de
 “Mauritshuis Murals” die dit voorjaar in onze Haagse wijken gaan verschijnen!

 

• • • 
Ook met de deelnemers van editie 3 kan je “kennismaken”
door een kijkje te nemen in onze young professionals galerij.
Benieuwd naar hun achtergrond en meest bijzondere belevenis in onze mooie sector? 

Kijk hier!

Wil je weten wat in 2021 hun meest waardevolle
HCA momenten waren?

Lees het hier!


 
 

HNT Zaal 3 host afsluiting van
een drieluik HCA

Op donderdag 31 maart was het zover! Op de slotbijeenkomst van een drieluik HCA-edities presenteerden deelnemers op creatieve wijze hun ervaringen uit het programma aan het netwerk van relaties en alumni. Ook was dit het première-moment van de interviewserie, waarin deelnemers vertelden wat HCA voor hen heeft betekend. Ook nieuwsgierig? Binnenkort op onze website te bekijken!

Elly Hajian nam de jaarlijkse HCA Pluim Award in ontvangst en de deelnemers hun certificaat. Amberley (CTD Movements) sloot de middag in stijl af met een ter plekke gecreëerd spoken word.

"Podium NOORD maakte indruk op ons HCA-ers met:
🏆 de wijkgerichte aanpak 
🏆 de verbinding met de communities en partners
🏆 de laagdrempeligheid voor het contact / activiteitenbezoek
🏆 de gedeelde praktische methode voor projectorganisatie mét oog voor diversiteit en inclusie
."
Collage: Pluim Award uitreiking aan Ellly Hajian en als laatste gesproken het Spoken Word door Amberley
 

Tijdens de nazit in theater Diligentia (april) reflecteren de HCA-ers op het afgelopen seizoen en ronden zij hun proces af.

 – Ondertussen wordt hard gewerkt aan het jaarlijkse beeldverslag. Stay tuned !

 
 
Online is de Haagse Cultuuracademie ook te volgen!
Check onze (sociale) mediakanalen hieronder
https://haagsecultuuracademie.nl
https://www.facebook.com/HaagseCultuurAcademie
Instagram
https://www.linkedin.com/company/haagse-cultuuracademie/
YouTube
Email
Updates? Check onze social kanalen
De Haagse CultuurAcademie is powered by: