Home > Verhalen en ervaringen > Haagse CultuurAcademie van start

Haagse CultuurAcademie van start

De Gemeente Den Haag bood dinsdag 19 juni 2018 in de Raadzaal van het Stadhuis haar gastvrijheid aan de officiële kick- off van de Haagse CultuurAcademie (HCA).

Vijftien deelnemers van deze eerste editie -een aanstormende generatie voor wie diversiteit een gegeven is- werden na een besloten kennismaking met elkaar in Filmhuis Den Haag hartelijk ontvangen door de nieuwe wethouder van Cultuur Robert van Asten (D66) en genodigden. De wethouder liet in zijn welkomstwoord weten prijs te stellen op feedback van de HCA op het aankomende Kunstenplan.

Vervolgens ging gastspreker Kivilc─▒m Özmen nader in op het nieuwe landelijke actieplan Cultuur Creatief & Inclusief van branchevereniging Federatie Cultuur, waarna een Q&A volgde met Özmen, Harrie van der Louw (directeur Theater de Vaillant) en Chloe Neeleman (Erasmus Universiteit, onderzoeker Culturele Diversiteit Den Haag en Rotterdam).

De middag werd afgesloten met een feestelijke borrel met deelnemers, vertegenwoordiger van culturele instellingen, subsidiënten en experts die betrokken zijn bij de invulling van het programma. We danken de Gemeente Den Haag, Filmhuis Den Haag en alle aanwezigen voor hun betrokkenheid bij de kick-off van de Haagse CultuurAcademie.

Updates? Check onze social kanalen
De Haagse CultuurAcademie is powered by: