Home > Smoelenboek > Samenwerking HCA en NEST - Randprogrammering "L...

Samenwerking HCA en NEST - Randprogrammering "Language is the only homeland"

25 september 2018
Samenwerking HCA en NEST - Randprogrammering "Language is the only homeland"

Language is the only homeland” is een internationale groepsexpositie die de relatie tussen taal en culturele identiteit centraal stelt. De Haagse CultuurAcademie presenteert onder begeleiding van Ricardo Burgzorg.”

Op zaterdag 29 september maakt HCA door presentatie van eigen werk onderdeel uit van “Language is the only homeland”, een internationale groepsexpositie die de relatie tussen taal en culturele identiteit centraal stelt. De deelnemende kunstenaars (uit Suriname, Indonesië, Zimbabwe, Iran, Zuid Afrika en Australië) kijken naar huidige sporen van koloniale overheersing en naar globalisering en migratie in relatie tot (het verlies of juist de poging tot behoud van) taal en culturele identiteit van mensen. De werken in de tentoonstelling maken veelal op de een of andere manier deel uit van processen van dekolonisatie, bijvoorbeeld door inheemse talen en identiteiten centraal te stellen, en westerse hegemonieën in twijfel te trekken. Lees hier meer over de tentoonstelling en de randprogrammering.

De presentatie wordt gevolgd door een lezing van Mohammed Benzakour die in zijn meest recente boek Tien op een ezel, zich verhoudt tot het Berbers, de taal die hij met de paplepel binnen kreeg maar waar een niet-Berber maar moeilijk toegang toe heeft. Benzakour doet een poging om het Berbers te ontsluieren aan de hand van spreuken en spreekwoorden.

Mohammed Benzakour over zijn “Tien op een ezel” 

Datum: zaterdag 29 september 2018
Locatie: NEST - De Constant Rebecqueplein 20b, 2518 RA Den Haag
Tijd: 15.00 tot 17.00 uur
Toegang gratis
De lezing is Nederlandstalig

Updates? Check onze social kanalen
De Haagse CultuurAcademie is powered by: