Home > Verhalen en ervaringen > Werksessie NEST: Language is the only homeland

Werksessie NEST: Language is the only homeland

Na een zinderende zomer startte de HCA op 7 september met een werksessie bij NEST, ruimte voor kunst.

Artistiek directeur Heske ten Cate vertelde over het beleid van NEST dat zich in de komende tijd meer gaat richten buiten het gebouw, op de buurt en de stad. Manon Braat, curator van start of the season tentoonstelling Language is the only homeland, verzorgde een preview van deze fascinerende groepstentoonstelling die kijkt naar sociale, culturele en politieke implicaties van taal - taal die iemand kiest te spreken, wordt gedwongen te spreken of juist niet kan spreken. Beeldend kunstenaars Moffat Takadiwa (Zimbabwe) en Tintin Wulia (Indonesië) vertelden over hun werk, terwijl de Iraanse Parastou Forouhar de toegangspoort naar NEST kalligrafeerde.  

Deze werksessie werd opgevolgd op zaterdag 29 september. Toen reflecteerde HCA publiekelijk op de thematiek van Language is the only homeland en over wat het betekent om meertalig te zijn in Den Haag. Zij werden tijdens dit traject begeleid door Ricardo Burgzorg. Aansluitend vertelde Mohammed Benzakour over zijn boek Tien op een Ezel over Berberse spreekwoorden en gezegden.

Tijdens een afsluitende maaltijd evalueerden de deelnemers deze middag en de werksessies tot nu toe. Projectleider en adviseur ontvingen waardevolle feedback, zoals het idee om voorafgaand aan een werksessie een half uur eerder bij elkaar te komen. De deelnemers gaven aan dat de werksessies veel losmaakten en dat ze tijd nodig hadden om de ervaringen te laten bezinken. En ze daar dan graag
op een volgende bijeenkomst over wilden praten. 

Opnames van deze HCA-presentaties zijn te zien op het Youtube-kanaal:

 

 

Don't put my name to shame
Spoken word    
Cultuurankers Den Haag

Ook meedoen met de Haagse CultuurAcademie?
Neem direct contact op
De Haagse CultuurAcademie is powered by: